
Bekapcsoljuk a sütőt 175 °C–ra (gázsütőnél 4-es fokozat), aztán 1 teáskanálnyi puha vajjal kikenünk egy 24 cm átmérőjű, nem túl magas tortaformát.
Utána az étcsokit apró darabkákra vágjuk, és beleszórjuk egy keverőtálba. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a kakaóport meg a sütőport, aztán előveszünk egy kisebb tálat.
Ebben feloldjuk a neszkávét 1 evőkanálnyi langyos vízben, hozzáütjük a tojásokat, belecsurgatjuk az olajat, és kézi habverővel simára keverjük az egészet.
A sűrű, tojásos-kávés-olajos masszát fakanállal összedolgozzuk a kakaós-sütőporos-csokidarabkás liszttel, aztán a kész tésztát a kivajazott tortaformába simítjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a dióbelet, és vékony, de tartalmas csokitortát 18-20 perc alatt a forró sütőben megsütjük.
Utolsó kommentek